23 лютого 2014 р.

Тортик "сльоза"

Цей торт чи скоріше рулет в народі має назву "сльоза слона". Відрізаний шматок торта має форму крапельки сльози. Тортик не складний, складається з бісквіту, сметанного крему, бананів та шоколадної глазурі.
 Рецепт:
- для бісквіту: 4 яйця
4 ст.л. цукру
4 ст.л. борошна
2 ст.л. какао
1 ч.л. розрихлювача (думаю можна не додавати, але я додавала)
- для крему: 0,5 л сметани (краще домашньої)
50-60 г цукрової пудри, ванілін
2-3 банани
- для глазурі: 3 ст.л сметани, 3 ст.л. какао, 3ст.л. цукру
Робимо бісквітний корж: відділяємо жовтки від білків, збиваємо білки з дрібкою солі, жовтки з цукром. Тепер у жовтки обережно поступово вмішуємо білки та сухі інградієнти (борошно, какао, розрихлювач, попередньо змішати). Викласти тісто в прямокутне деко, застелене пергаментом і випікати 15 хв. при температурі 190 град. Гарячий корж перевернути, прикласти вологий рушник до пергаменту та обережно зняти його, на середину коржа покласти качалку і перегнути, дати остигнути.
Готуємо крем: збити сметану з цукровою пудрою і ваніллю. Глазурь - змішати всі інградієнти, варити на невеликому вогні, постійно помішуючи до розчинення цукру.
Розгортаємо корж, змащуємо кремом, посередині кладемо банан і згортаємо, зверху покриваємо шоколадною глазур'ю. 

1 коментар:

  1. Вітаю, Любоў.

    Мы вельмі ўсцешаныя, што глабальная сістэма пошуку кулінарных рэцэптаў MyTaste стала даступнай і жыхарам Беларусі.
    Зазірніце да нас, і калі Вам спадабаецца сайт, далучайцеся, а мы зробім рэцэпты Вашага блога (КОЛО) даступнымі для большай колькасці інтэрнэт-карыстальнікаў.
    Каб далучыцца да MyTaste.by, дастаткова перайсці па спасылцы http://www.mytaste.by/dobavit-svoi-blog-receptov

    Калі ў вас ёсць пытанні, мы з задавальненнем адкажам на іх.

    Усяго найлепшага,
    Адміністрацыя MyTaste.by

    ВідповістиВидалити