Пропоную вам спекти зимовий пиріг з лимоном. Зміцнюємо імунітет та покращуємо настрій!:)
Рецепт лимонного пирога
для тіста:
7 г сухих дріжджів або 25 г свіжих
3/4 склянки молока (можна на воді)
2 ч.л. + 2 ст.л. цукру
200 г маргарину
1 яйце
4 склянки борошна
дрібка солі
для начинки лимонного пирога:
1 вел. лимон (2 мал.)
1-1,5 склянки цукру
Спосіб приготування :
Розчиняємо дріжджі в теплому молоці, додаємо 2 ч.л. цукру. Дати постояти 10 хв.
Розтопити маргарин, злегка остудити, додати яйце, 2 ст.л. цукру, розмішати. Потім додати дріжджі з молоком, добре перемішуємо. Далі додаємо поступово борошно, сіль та вимішуємо тісто. Тісто має бути м'яким, відлипати від рук. Розділити тісто на 2 частини. Відправити в холодне місце на 30 хв.
Рецепт лимонного пирога
для тіста:
7 г сухих дріжджів або 25 г свіжих
3/4 склянки молока (можна на воді)
2 ч.л. + 2 ст.л. цукру
200 г маргарину
1 яйце
4 склянки борошна
дрібка солі
для начинки лимонного пирога:
1 вел. лимон (2 мал.)
1-1,5 склянки цукру
Спосіб приготування :
Розчиняємо дріжджі в теплому молоці, додаємо 2 ч.л. цукру. Дати постояти 10 хв.
Розтопити маргарин, злегка остудити, додати яйце, 2 ст.л. цукру, розмішати. Потім додати дріжджі з молоком, добре перемішуємо. Далі додаємо поступово борошно, сіль та вимішуємо тісто. Тісто має бути м'яким, відлипати від рук. Розділити тісто на 2 частини. Відправити в холодне місце на 30 хв.
Тим часом робимо начинку: лимон обшпарити, перемолоти через м'ясорубку разом з цедрою, додати цукор.
Тепер розкачуємо одну частину тіста та викладаємо у форму, робимо бортики - це буде нижній шар.Викладаємо лимонну начинку на тісто. Другу частину тіста теж розкачуємо і викладаємо зверху на начинку, краї защепити. Верх наколоти виделкою.
Випікати при температурі 190 С до готовності. Смачного!
Добрий день!дякую, дуже цікавий сайт!:)
ВідповістиВидалити