Натхненна європейськими мандрами, я вирішила спекти саме цей тортик до своїх іменин. :)
Існує безліч рецептів, я скористалась цим.
Рецепт
Для тіста:
8 яєць
115 г борошна
150 г цукру
25 г какао
40 г масла
Для крему:
1 жовток
200 г масла
120 г згущеного молока
10г какао
150 г цукру
25 г какао
40 г масла
Для крему:
1 жовток
200 г масла
120 г згущеного молока
10г какао
20 г води
1 пак.ванільного цукру
Для глазурі:
60 г масла, 100 г шоколаду
(розтопити шоколад на водяній бані, додати розмягчене масло, добре перемішати)
1 пак.ванільного цукру
Для глазурі:
60 г масла, 100 г шоколаду
(розтопити шоколад на водяній бані, додати розмягчене масло, добре перемішати)
Сироп для просочування: 2,5 ст.л цукру, 3ст.л води, 1 ст.л коньяку
(цукор з водою довести до кипіння, охолодити і додати коньяк)
Абрикосовий джем
Спосіб приготування :
Бісквіт: Розділити білки і жовтки. Окремо збити жовтки і білки, поступово додаючи цукор (половину цукру - в білки, половину - в жовтки). Далі в жовтки всипати борошно, просіяне з какао, поступово додавати збиті білки. Вимішуючи тісто, влити розтоплене масло по краям посуду. Готове тісто помістити у форму для випікання, застелену пергаментом та змащену маслом. Випікати корж близько 35 хв. при температурі 180 градусів.
Крем: змішати жовток з водою, додати згущене молоко. Суміш поставити на повільний вогонь і варити, постійно помішуючи до згущення. Охолоджену суміш додати у попередньо збите масло з ванільним цукром. Збити крем, наприкінці додавши какао.
Збираємо торт: Бісквіт розрізала на 3 коржі, просочила сиропом, перемазала кремом, ззовні (зверху і по бокам) покрила абрикосовим джемом і глазур'ю, також зверху намагалась прикрасити кремом.
Ніби все вийшло, смачний був (до речі, там на фото, хоча й погано видно, моє нове горнятко з Відня). :)
(цукор з водою довести до кипіння, охолодити і додати коньяк)
Абрикосовий джем
Спосіб приготування :
Бісквіт: Розділити білки і жовтки. Окремо збити жовтки і білки, поступово додаючи цукор (половину цукру - в білки, половину - в жовтки). Далі в жовтки всипати борошно, просіяне з какао, поступово додавати збиті білки. Вимішуючи тісто, влити розтоплене масло по краям посуду. Готове тісто помістити у форму для випікання, застелену пергаментом та змащену маслом. Випікати корж близько 35 хв. при температурі 180 градусів.
Крем: змішати жовток з водою, додати згущене молоко. Суміш поставити на повільний вогонь і варити, постійно помішуючи до згущення. Охолоджену суміш додати у попередньо збите масло з ванільним цукром. Збити крем, наприкінці додавши какао.
Збираємо торт: Бісквіт розрізала на 3 коржі, просочила сиропом, перемазала кремом, ззовні (зверху і по бокам) покрила абрикосовим джемом і глазур'ю, також зверху намагалась прикрасити кремом.
Ніби все вийшло, смачний був (до речі, там на фото, хоча й погано видно, моє нове горнятко з Відня). :)
ммм... СМАКОТА! :D
ВідповістиВидалитизгадався пражський торт дитинства, який робила цьоця... Потрібно побалувати і своїх діток, дякую за рецепт! :)
дякую за коментар! думаю діткам сподобається!:))
Видалити