5 жовтня 2015 р.

Торт "Шварцвальд"


Шварцвальдский вишневий торт (нім. Schwarzwälder Kirschtorte; торт «Шварцвальд», торт «Чорний ліс», "Black Forest cake") - з'явився в Німеччині на початку 1930-х років, а в даний час вже здобув світову популярність. У Шварцвальдского торту бісквітні шоколадні коржі просочуються кіршвассером, змащуються збитими вершками, начинку готують з вишні. Для прикраси Шварцвальдского вишневого торту використовується вишня і шоколадна стружка.



За основу брала цей відео-рецепт і цей , за ним колись раніше пекла.
Отже, торт складається з шоколадного бісквіту, вершкового крему, вишневої начинки, сиропу для просочування і шоколадної стружки для прикраси.
Бісквіт:
Беремо 6 яєць, відділяємо жовтки та білки; 180 г цукру збити з жовтками; білки збити з щіпкою солі до густої піни. Плитку чорного шоколаду, поламати на шматочки, додати 80 г масла  та розтопити на паровій бані. Шоколадну суміш додати до жовтків. Окремо змішати 100 г боршна,  1 пакетик розпушувача і 50 г крохмалю. Поступово змішати шоколадно-жовткову суміш, збиті білки і борошняну суміш. Тісто вилити у форму, застелену пергаментом, змазану маслом і випікати 40 хв. при 175 град. Корж залишити остигати, потім розрізати на три частини.
Готуємо вишневу начинку:
Знадобляться вишні (без кісточок свіжі, заморожені, концервовані у власному соку), сік вишні, крохмаль, цукор.
Тут готувала на око. в мене були заморожені вишні. розморозила, відкинула на сито, отримала трохи соку. 2 ст.л. крохмалю розчинити  у половині склянки соку вишні, Сік вишні, трохи цукру, сироп з вишневого варення (так як соку було мало) довела до кипіння, потім додала крохмалеву суміш, варити постійно помішувати, додати  вишні. Вийшло щось схоже на кисіль.
Крем: по рецепту потрібно 700-800 г вершків, але я взяла 0,5 л сметани і крему було мало. Сметану, цукор, ваніль і загущувач для сметани збила міксером.
Сироп: взагалі має бути кіршвассер, вишнева горілка чи лікер, але можна зробити вишневий сиропчик (сік вишні з цукром)з декілька краплями алкоголю або без. В мене був сироп з вишневого варення, додала ще краплю червоного вина.
Збираємо тортик:
Беремо першу частину коржа, просочуємо сиропом, змазуємо тонким шаром крему, далі робимо концентричні кола крему (за допомогою кондитерського мішка) а між ними викладаємо вишневу начинку.
Кладемо наступний корж, просочкуємо сиропом (можна знову повторити цей трюк з начинкою), але я змазала дуже економно (мало крему залишалось) кремом,
Верхній корж просочіть сиропом із нижньої сторони, верх і боки торта покрити кремом. Прикрасити торт натертим шоколадом, кремом та вишнями. 
P.S. на фото моє нове горнятко зі Львова.

6 коментарів:

  1. Яка смакота!
    Мммм....мушу спробувати зробити тортик.
    Горнятко супер

    ВідповістиВидалити
  2. Ням-ням, яка смакота))) і я мушу спробувати, ну вже дуже апетитно виглядає, дякую за рецептик))))

    ВідповістиВидалити
  3. люблю цей торт) виглядає смачно!

    ВідповістиВидалити