29 вересня 2014 р.

Європейські мандри

Про поїздку в Європу мріяла давно, особливо тягнуло мене у Відень . :)
Так, як це була моя перша поїздка закордон і їхала я сама, вирішила, що почати закордонні мандри потрібно з автобусного туру і скористатись послугами турагенції.


Я довго і нудно обирала тур. З турами мені явно не щастило, все що я замовляла, відмінялось. Зрештою отримавши список турів, які точно відбудуться, я обрала цей чудовий 8-денний тур. Тур називався "Прекрасна Європа + Краків" туроператор DAV Club (це для інформації, не сприймайте як рекламу).
І так, я відвідала Будапешт, Відень, Прагу, Дрезден та Краків (про кожне місто напишу в наступних постах).
Скажу відразу, що я не очікувала  побачити такої краси, важко це все описати словами,  варто їхати та бачити це на власні очі!

В цьому турі мені пощастило зустріти дуже щиру, відкриту, позитивну дівчинку на ім'я Марія. Тож самотньою себе не відчула ні на хвилину, скрізь блукали разом. :)
Автобусні переїзди видалися мені не такими й складними, як я думала, тим паче, коли їдеш з гарною компанією та ще й під цікавий фільм.
Керівник групи також не давав сумувати, знає свою справу, розважав нас цікавими розповідями як історичного, так і побутового характеру, пов'язаних з даними містами (правда нової інформації було так багато, мало що запам'яталось, дівоча пам'ять). :)
Погода нас теж порадувала, скрізь було таке лагідне осіннє сонечко. Винятком був лише Будапешт, що зустрів нас похмурим небом, а в кінці дня дощем.
У кожному місті, окрім Відня на центральних площах міст ми натрапляли на осінні ярмарки, тож із їжею і сувенірами проблем не виникало.:)
От з чим було не просто, так це з валютами: євро, угорські форинти, чеські крони, польські злоті. Від постійного перерахунку цін голова йде обертом. Майже скрізь можна розплачуватись євро, але паперовими банкнотами і решту ви отримаєте у місцевій валюті. Мабуть, кожен привіз додому чималенько різноманітних монеток. Перетнувши кордон, так приємно бачити цінники у гривнях. :)
Європа мене не розчарувала, скоріше зачарувала!

1 коментар: