8 лютого 2014 р.

Зимові Карпати



В зимових Карпатах я була вперше, дуже вже хотілося спробути покататися на лижах, подихати свіжим морозним повітрям і помилуватися сніжними гірськими краєвидами. Серед великої кількості гірськолижних курортів обрали Пилипець. Їздили з  компанією YOUNG TOUR, нікому не раджу, організації ніякої, краще їхати самим.

Плипець знаходиться на дорозі Воловець – Міжгір’я, Закарпатська область. Найближча залізнична станція знаходиться у сусідньому Воловці за 15 км. 

Завдяки досить пологим і красивим спускам цей курорт давно користується заслуженою любов'ю багатьох лижників і сноубордистів. Тут прокладені траси різної складності - круті й рівні, а пологі схили - для звичайних любителів лижного спорту і «чайників».
Але тут немає штучного снігу, тому якщо зима не сніжна, тут особливо не покатаєшся. 
Снігу було мало, але покататись новачкам було де. Спробувала покататись на лижах,скажу що це не так просто як здавалося, іноді навіть виходило, але без падінь не обійшлось.)))



В Пилипці можна помилуватися одним з найкрасивіших водоспадів Закарпаття - Шипіт, піднятися на одну з вершин тутешніх гір (Стій, Гемба, Жид Магура) і насолодитися незабутніми місцевими пейзажами. Так ми і зробили.

Дорога до водоспаду Шипіт займе всього 15 хвилин пішки. Нам запропонували підїхати туди і назад на снігоході, ми не відмовились і отримали масу задоволення від швидкої їзди. Загальна висота водоспаду Шипіт – 14 метрів. Кажуть, прекрасний він навесні, коли талі води наповнюють його, й водоспад красивими каскадами спадає вниз.



Бути в горах і не піднятися на якусь хоч маленьку вершину просто не можливо. Скориставшись крісельним підйомником, довжиною 1650 м, ми далі пішли пішки вверх, на гору Гемба (
Гимба). Висота - 1498 м. Зійшовши з підйомника відчувається значне похолодання та сильний вітер. В той день погода була чудова, сонячна, майже весняна. Снігу на вершині було мало, але краєвиди захоплюють. З усіх сторін гори, краса, перехоплює дух


 Ці кілька днів в Карпатах я влаштовувала собі ранкові прогулянки з фотоапаратом, схід сонця тут просто неймовірний. На вулиці нікого немає, тихо, спокійно, морозець і лагідне сонечко визирає із-за гір, але про це у наступному пості.

1 коментар: