30 вересня 2014 р.

Європейські мандри. Дрезден

Дрезден (нім. Dresden) - місто в східній частині Німеччини, столиця федеративної землі Саксонія. Місто знаходиться за 200 км від Берліну на річці Ельба.

Після бомбардувань Другої світової, Дрезден був практично повністю зруйнований, однак сьогоднішній Дрезден зберіг в собі частину колишньої величі та статус однієї з культурних столиць Німеччини. Історичний центр міста розташований на лівому березі Ельби. Саме тут знаходяться основні визначні об’єкти міста, серед яких Дрезденський замок-резиденція, опера Земпера, палацовий комплекс Цвінґер, до якого входить Дрезденська картинна галерея, церкви Фрауенкірхе, Хофкірхе та Кройцкірхе.

Головною визначною пам’яткою Дрездена і його символом є Фрауенкірхе (нім. Frauenkirche). Оригінальна церква в стилі бароко була повністю зруйнована під час Другої Світової війни, проте в майбутньому велична споруда була відновлена. Розташована в центрі Дрезденської площі Ноймаркт, між Старим ринком та річкою Ельбою.
















Фюрстенцуг (Fürstenzug) - це найбільше в світі фарфорове панно, яке складається з 25 тисяч укладених безшовно плиток. На ньому зображена урочиста кінна процесія, яка відображає тисячолітню історію княжого дому Веттинів, що правив у Саксонії. Довжина всього полотна 102 метри і висота 9.5м.


Не менш знаменитою спорудою є опера Земпера (нім. Semperoper) з офіційною назвою Саксонська державна опера Дрездена. Театр був споруджений 1841 року за проектом архітектора Готтфріда Земпера.





Дрезденський Цвінґер (нім. Zwinger) - історичне місце в Дрездені, палацовий ансамбль, комплекс з чотирьох будов. Сьогодні тут розташовані різні музеї, серед яких найзнаменитіша Дрезденська картинна галерея. Сьогодні тут зібрані самі прекрасні картини найвідоміших іспанських та італійських живописців. Найпопулярнішою і цінною є "Сікстинська мадонна" Рафаеля, доставленої в Дрезден близько 1755 року.








Є ще одне відоме місце, але сподобається воно більше шопоголікам - це вулиця з величезною кількістю магазинів - Прагер Штрассе (Prager Straße). Саме там ми і провели кінець дня у Дрездені.:)

Немає коментарів:

Дописати коментар