30 вересня 2014 р.

Європейські мандри. Краків

Краків (пол. Kraków) - місто в Польщі, розташоване на березі Вісли. Краків вважається культурною столицею Польщі.

Справжнім символом міста є Вавель (пол. Wawel) – пагорб та замковий комплекс в Кракові, на лівому березі Вісли. Висота – 228 метрів над рівнем моря. На Вавельському пагорбі розташовано безліч архітектурних пам’яток, з яких найважливіші – Королівський замок і Кафедральний собор святих Станіслава і Вацлава.









Казімеж - раніше він  вважався окремим містечком, в якому проживали польські євреї. Варто відвідати відреставровану синагогу Темпель.






Ринкова площа - це одна з найбільших площ у старій Європі. Тут безліч кафе, ресторанів, завжди повно туристів. На площі знаходиться Маріацький костел,  пам`ятник Адаму Міцкевичу, торговий зал Сукенніце (Суконні ряди).





Барбакан (Barbakan) являється одним із найдосконаліших об’єктів середньовікової військової архітектури в Європі. Краківський барбакан був побудований в 1498-1499 роках під час правління Яна I Ольбрахта. До початку ХІХ ст. Барбакан був будівленю, яку практично не можна було взяти. В Єпропі збереглося буквально кілька подібних об’єктів.



В Кракові ми гуляли по місту самостійно. Вирішили трішки зекономити на додатковій екскурсії, тож можливо щось визначне і цікаве не побачили. :)
Ось і все, в Кракові мої Європейські мандри закінчилась. На нас чекав нічний переїзд, перетин кордону, повернення в Україну, додому. Сподіваюсь далі буде... :)

Немає коментарів:

Дописати коментар